У студентски дом Бјелаве по повратку из Италије смјештена 24 држављана БиХ

Г.С.
У студентски дом Бјелаве по повратку из Италије смјештена 24 држављана БиХ

Након што је донесена одлука Владе Кантона Сарајево да се грађани БиХ врате из Италије у Босну и Херцеговину, они су данас око 18 часова слетјели на Међународни аеродром Сарајево и кренули ка студентском дому Бјелаве, гдје се смјештају у карантин.

Како јавља фоторепортер портала klix.ba држављани БиХ су довезени у два аутобуса, а тренутно се у карантин смјешта њих 24. Остали су продужили према Републици Српској-у, гдје им је осигуран смјештај.

Према незваничним информацијама, знатан број бх. држављана није стигао доћи у Рим на вријеме, па самим тиме нису ни стигли у БиХ, већ су остали "заглављени" у Италији.

"Вечерас је дошло нешто више од 50 држављана БиХ, с тим што је 24 смјештено у студентски дом Бјелаве, јер припадају ФБиХ. Остали су пребачени у РС јер тамо имају адресе пребивалишта. Тренутно немамо информације о држављанима који нису дошли назад у БиХ. Наша је дужност била припремити смјештај за 150 особа, ми смо завршили тај технички дио који је био наша одговорност", рекао је вођа пројекта и запослени у студентском центру, Ахмед Мулаибрахимовић

Ова 24 држављана БиХ ће у студентском дому, како каже Мулаибрахимовић, остати 28 дана. (klix.ba)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана