U studentski dom Bjelave po povratku iz Italije smještena 24 državljana BiH

G.S.
U studentski dom Bjelave po povratku iz Italije smještena 24 državljana BiH

Nakon što je donesena odluka Vlade Kantona Sarajevo da se građani BiH vrate iz Italije u Bosnu i Hercegovinu, oni su danas oko 18 časova sletjeli na Međunarodni aerodrom Sarajevo i krenuli ka studentskom domu Bjelave, gdje se smještaju u karantin.

Kako javlja fotoreporter portala klix.ba državljani BiH su dovezeni u dva autobusa, a trenutno se u karantin smješta njih 24. Ostali su produžili prema Republici Srpskoj-u, gdje im je osiguran smještaj.

Prema nezvaničnim informacijama, znatan broj bh. državljana nije stigao doći u Rim na vrijeme, pa samim time nisu ni stigli u BiH, već su ostali "zaglavljeni" u Italiji.

"Večeras je došlo nešto više od 50 državljana BiH, s tim što je 24 smješteno u studentski dom Bjelave, jer pripadaju FBiH. Ostali su prebačeni u RS jer tamo imaju adrese prebivališta. Trenutno nemamo informacije o državljanima koji nisu došli nazad u BiH. Naša je dužnost bila pripremiti smještaj za 150 osoba, mi smo završili taj tehnički dio koji je bio naša odgovornost", rekao je vođa projekta i zaposleni u studentskom centru, Ahmed Mulaibrahimović

Ova 24 državljana BiH će u studentskom domu, kako kaže Mulaibrahimović, ostati 28 dana. (klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana