У Сирији погинуо још један селефија из БиХ, други тешко рањен

Anadolija,агенције
У Сирији погинуо још један селефија из БиХ, други тешко рањен

Сарајево - Девет дана након што је објављено да је на ратишту у Сирији погинуо 41-годишњи Дервиш Халиловић звани Омар из Зенице, стижу нове вијести о погибијама држављана БиХ у Сирији на страни побуњеника против Асадове власти, извјештава агенција Анадолија.

Према информацијама портала ''Вијести Умета'', који је близак селефијској заједници на Балкану, у Сирији је овај пут страдао Емедин Велић из Сарајева мада још нема службене потврде о смрти Велића..

Према истим изворима, осим страдалог Велића, још један борац бошњачке националности, рањен је у стомак.

Уз вијест су пренесене и фотографије на којима је Велић у друштву Бајре Икановића, који је 2007. године осуђен за тероризам на Суду БиХ. Икановић се, такођер, налази у Сирији и наводно је већ вио рањен.

Како је за Анадолију раније изјавио портпарол Министарства безбједности БиХ Адмир Малагић, а према оперативним сазнањима којима располажу безбједоносне агенције у Босни и Херцеговини, на ратиштима у Сирији учествује око 60 држављана БиХ. Но, они који су блиски споменутим круговима наводе да је та бројка и много већа.

''Ради се о сљедбеницима селефизма у Босни и Херцеговини'', кратко је рекао Малагић.

Према оперативним, али неслужбеним информацијама, у Сирији на страни побуњеника ратује и око 140 Албанаца са Косова, из Албаније, Македоније и Црне Горе, али је потпуно извјесно да је и та бројка већа.

Прије Дервиша Халиловића, у Сирији је средином маја ове године погинуо и Зеничанин Муаз Шабић. Међу страдалима је и извјесни Абдулџафар из БиХ. Медији су крајем маја јавили да је у Сирији погинуо и један становник Гостивара у Македонији.

Познато је и име Елдара Кундаковића, 27-годишњег младића из Новог Пазара, који је погинуо је 14. маја у борбама против снага Башара ел Асада у Сирији. Заједно са њим погинуо је и Адис Салиховић из Рожаја у Црној Гори.

Према изјавама чланова породица неких од учесника борби у Сирији, тамо се налази 30-так Санџаклија.

У Сирији је на страни побуњеника погиинуло и девет Албанаца са Косова, Македоније и Албаније

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана