У Сарајевском насељу Забрђе пронађено још фрагмената људских скелетних остатака

Срна
У Сарајевском насељу Забрђе пронађено још фрагмената људских скелетних остатака

САРАЈЕВО - Још неколико фрагмената људских скелетних остатака пронађено је у сарајевском насељу Забрђе, гдје су прије три дана откривени посмртни остаци за сада неидентификованих лица, рекла је данас Срни портпарол Института за нестала лица (ИНЛ) БиХ Емза Фазлић.

Фазлићева је навела да је ових неколико фрагмената људских скелетних остатака пронађено јуче приликом наставка грађевинских радова у Улици Авде Палића.

- На ексхумацији, која је обављена у четвртак пронађени су посмртни остаци два и више лица, а ексхумација је обустављена у том тренутку до форензичке анализе пронађених остатака, односно утврђивања да ли се ради о старим костима или посмртним остацима из протеклог рата - навела је Фазлићева.

Према њеним ријечима, мјештани су приликом ексхумације у четвртак понудили информацију да се на том подручју некада налазило гробље, па је тај процес обустављен и због тога, све до коначне провјере тих података.

Она је најавила да ће током наредне седмице бити извршене форензичке анализе након чега ће услиједити ексхумација и посмртних остатака који су јуче пронађени на локалитету Забрђе.

- Прелиминарним прегледом није било могуће утврдити старост тих остатака, а вјероватно да је ријеч о старијим посмртним остацима - рекао је данас Срни извор близак Институту за нестала лица БиХ, те додао да је у овом тренутку незахвално унапријед било шта прогнозирати.

Према процедури, ови фрагменти биће упућени на форензичку обраду и вјештак судско-медицинске струке треба да да своје миљшење.

На наведеном локалитету су у сриједу, 7. априла, пронађени посмртни остаци за које се претпоставља да су жртве посљедњег рата у БиХ, а ексхумација је извршена у четвртак, 8. априла.

ДНК анализом ће бити утврђен идентитет жртава, а у ексхумацији и потрагама учествују истражиоци и особље Тужилаштва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана