U Sarajevskom naselju Zabrđe pronađeno još fragmenata ljudskih skeletnih ostataka

Srna
U Sarajevskom naselju Zabrđe pronađeno još fragmenata ljudskih skeletnih ostataka

SARAJEVO - Još nekoliko fragmenata ljudskih skeletnih ostataka pronađeno je u sarajevskom naselju Zabrđe, gdje su prije tri dana otkriveni posmrtni ostaci za sada neidentifikovanih lica, rekla je danas Srni portparol Instituta za nestala lica (INL) BiH Emza Fazlić.

Fazlićeva je navela da je ovih nekoliko fragmenata ljudskih skeletnih ostataka pronađeno juče prilikom nastavka građevinskih radova u Ulici Avde Palića.

- Na ekshumaciji, koja je obavljena u četvrtak pronađeni su posmrtni ostaci dva i više lica, a ekshumacija je obustavljena u tom trenutku do forenzičke analize pronađenih ostataka, odnosno utvrđivanja da li se radi o starim kostima ili posmrtnim ostacima iz proteklog rata - navela je Fazlićeva.

Prema njenim riječima, mještani su prilikom ekshumacije u četvrtak ponudili informaciju da se na tom području nekada nalazilo groblje, pa je taj proces obustavljen i zbog toga, sve do konačne provjere tih podataka.

Ona je najavila da će tokom naredne sedmice biti izvršene forenzičke analize nakon čega će uslijediti ekshumacija i posmrtnih ostataka koji su juče pronađeni na lokalitetu Zabrđe.

- Preliminarnim pregledom nije bilo moguće utvrditi starost tih ostataka, a vjerovatno da je riječ o starijim posmrtnim ostacima - rekao je danas Srni izvor blizak Institutu za nestala lica BiH, te dodao da je u ovom trenutku nezahvalno unaprijed bilo šta prognozirati.

Prema proceduri, ovi fragmenti biće upućeni na forenzičku obradu i vještak sudsko-medicinske struke treba da da svoje miljšenje.

Na navedenom lokalitetu su u srijedu, 7. aprila, pronađeni posmrtni ostaci za koje se pretpostavlja da su žrtve posljednjeg rata u BiH, a ekshumacija je izvršena u četvrtak, 8. aprila.

DNK analizom će biti utvrđen identitet žrtava, a u ekshumaciji i potragama učestvuju istražioci i osoblje Tužilaštva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana