У понедјељак комеморација и сахрана четворице рудара

Срна
У понедјељак комеморација и сахрана четворице рудара

Зеница - Комеморација и сахрана четворице рудара погинулих у јами Распоточје Рудника мрког угља Зеница биће обављена сутра.

Рудари Хајрудин Брадарац, Мехемед Диздаревић, Мехмедалија Халиловић и Фахир Халач сутра ће бити укопани на 4 мјесна гробља - Врсељима, Поратју, у Понирку и Прашницама.

У току је извлачење из јаме тијела петог погинулог рудара - Фејзе Исаковића, јавили су федерални медији.

Главни федерални рударски инспектор Нурага Дурановић рекао је да су екипе у јами и да раде на рашчишћавању терена како би извукли Исаковићево тијело.

Иако су радници који раде на извлачењу, према тренутним информацијама, на неких пет до шест метара од тијела погинулог рудара, Дурановић каже да је стање у јами веома тешко с обзиром да је све обрушено.

"Не знамо на какве препреке можемо наићи, од жељезних предмета до самог материјала који се обрушио и може се десити да ћемо тијело извући на површину за сат времена или за три или пет сати", рекао је Дурановић.

Влада ФБиХ одлучила је да сутра у цијелој ФБиХ буде Дан жалости због тешке рударске несреће у јами "Распоточје", у којој је погинуло пет рудара, те њихове сахране.

У Зеници су 7. и 8. септембар проглашени данима жалости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана