У новој Влади десет министара из СНСД-а

ГС
У новој Влади десет министара из СНСД-а

БАЊАЛУКА- Милорад Додик лидер СНСД рекао је да се број министара обрачунава на основу процента колико партија има посланика, те да би према тој рачуници ова странка требала да има десет министара.

Додик је након консултација са мандатаром за састав нове Владе Радованом Вишковићем истакао да ће то бити и поштовано.

- Ми смо спремни да уз неке мале корекције видимо са коалиционим партнерима и неким другим који би ушли у Владу да то буде на тој квоти коју има СНСД. Дакле, оно што су наши коалициони партнери примарно добили кроз расподјелу, гдје су учесници у стопи од 100 одсто, то ће им се гарантовати. И на тај начин ћемо моделирати сам избор Владе - истакао је Додик.

Истакао је да су разговарали о програму будуће Владе Републике Српске, очекивањима, преноси РТРС.

Ова влада каже, биће Влада програмског континуитета.

- Раније смо чували стабилност Српске, реаговали и рјешавали изазове који се дешавају, водили политику очувања Републике Српске на нивоу БиХ, па и тешку политичку борбу са међународним фактором, свакако ће остати мјера нашег рада и убудуће. Наша подршка мандатару. Ми већ имамо један шири договор са коалиционим партнерима, њиховом учешћу и видљивости. Остаје на мандатару да то избалансира. СНСД улази са значајном одговорношћу коју нам је дао народ. Учинићемо све да народу Српске, па и онима који нису гласали за нас вратимо нашом активношћу да се носимо са изазовима у будућности - каже Додик.

Четврти делегат у Дому народа БиХ битан ради заштите националних интереса Српске

Предсједник СНСД-а Милора Додик изјавио је да ће СНСД имати сигурна три делегата у Дому народа БиХ, али да је и четврти делегат битан да би били јачи у заштити националних интереса Републике Српске. 

- Не тражимо да странке са сједиштем у Сарајеву гласају за наше кандидате, као што то ради опозиција у Републици Српској. Они су насјели на ту исфорсирану причу о четвртом делегату и њихови разговори са странкама из Сарајева личе на дјечју игру и не представљају заштиту интереса Републике Српске - објавио је Додик на Твитеру. 

Додик је нагласио да СНСД још има вјеру да у СДС-у и ПДП-у има патриотски оријентисаних посланика који схватаји шта значи јединствен национални наступ на нивоу БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана