U novoj Vladi deset ministara iz SNSD-a

GS
U novoj Vladi deset ministara iz SNSD-a

BANjALUKA- Milorad Dodik lider SNSD rekao je da se broj ministara obračunava na osnovu procenta koliko partija ima poslanika, te da bi prema toj računici ova stranka trebala da ima deset ministara.

Dodik je nakon konsultacija sa mandatarom za sastav nove Vlade Radovanom Viškovićem istakao da će to biti i poštovano.

- Mi smo spremni da uz neke male korekcije vidimo sa koalicionim partnerima i nekim drugim koji bi ušli u Vladu da to bude na toj kvoti koju ima SNSD. Dakle, ono što su naši koalicioni partneri primarno dobili kroz raspodjelu, gdje su učesnici u stopi od 100 odsto, to će im se garantovati. I na taj način ćemo modelirati sam izbor Vlade - istakao je Dodik.

Istakao je da su razgovarali o programu buduće Vlade Republike Srpske, očekivanjima, prenosi RTRS.

Ova vlada kaže, biće Vlada programskog kontinuiteta.

- Ranije smo čuvali stabilnost Srpske, reagovali i rješavali izazove koji se dešavaju, vodili politiku očuvanja Republike Srpske na nivou BiH, pa i tešku političku borbu sa međunarodnim faktorom, svakako će ostati mjera našeg rada i ubuduće. Naša podrška mandataru. Mi već imamo jedan širi dogovor sa koalicionim partnerima, njihovom učešću i vidljivosti. Ostaje na mandataru da to izbalansira. SNSD ulazi sa značajnom odgovornošću koju nam je dao narod. Učinićemo sve da narodu Srpske, pa i onima koji nisu glasali za nas vratimo našom aktivnošću da se nosimo sa izazovima u budućnosti - kaže Dodik.

Četvrti delegat u Domu naroda BiH bitan radi zaštite nacionalnih interesa Srpske

Predsjednik SNSD-a Milora Dodik izjavio je da će SNSD imati sigurna tri delegata u Domu naroda BiH, ali da je i četvrti delegat bitan da bi bili jači u zaštiti nacionalnih interesa Republike Srpske. 

- Ne tražimo da stranke sa sjedištem u Sarajevu glasaju za naše kandidate, kao što to radi opozicija u Republici Srpskoj. Oni su nasjeli na tu isforsiranu priču o četvrtom delegatu i njihovi razgovori sa strankama iz Sarajeva liče na dječju igru i ne predstavljaju zaštitu interesa Republike Srpske - objavio je Dodik na Tviteru. 

Dodik je naglasio da SNSD još ima vjeru da u SDS-u i PDP-u ima patriotski orijentisanih poslanika koji shvataji šta znači jedinstven nacionalni nastup na nivou BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana