Турска и Сирија: Број погинулих у земљотресу повећао се на најмање 15.383

Танјуг
Турска и Сирија: Број погинулих у земљотресу повећао се на најмање 15.383

АНКАРА/ДАМАСК - Број погинулих у катастрофалним земљотресима који су у понедељак погодили Турску и Сирију повећао се на најмање 15.383, саопштиле су данас турске и сиријске власти.

Турска агенција за ванредне ситуације саопштила је данас да се број жртава у Турској повећао за више од 3.000 за неколико сати и сада износи 12.391.

Укупан број погинулих у Сирији је најмање 2.992, укључујући 1.730 у областима под контролом побуњеника на сјеверозападу, према подацима групе цивилне одбране „Бијели шлемови", а 1.262 људи је погинуло у дијеловима Сирије под контролом владе, јавили су сиријски државни медији, пренио је Си-Ен-Ен (ЦНН).

Број повријеђених у Турској повећао се на 62.914, саопштила је агенција за ванредне ситуације, наводећи да се операције потраге и спасавања настављају, а да потрагу отежавају ниске температуре, јавио је Ројтерс.

У Турској је проглашена ванредна ситуација на три мјесеца у 10 провинција, а помоћ стиже из цијелог свијета.

Два снажна земљотреса погодила су југоисток Турске у понедјељак ујутру, готово потпуно уништивши неколико градова, а земљотрес код Газијантепа био је јачине 7,8 степени по Рихтеру.

Двије жене пронађене живе испод рушевина послије 62 сата од земљотреса

Двије жене пронађене су живе под рушевинама у Турској послије 62 сата од земљотреса, саопштила је канцеларија градоначелника Газијантепа.

Фатма Демир (25) и њена сестра Мерве спасене су у сриједу након што су провеле 62 сата под рушевинама зграде, објавио је данас Си-Ен-Ен (ЦНН).

"Када се догодио потрес, на мене је пала бетонска плоча. Пала сам на под", рекла је Демир.

Тимови за потрагу и спасавање у граду Газијантепу на југоистоку Турске настављају да траже људе затрпане испод рушевина. Број погинулих у катастрофалном земљотресу који је у понедјељак погодио Турску и Сирију повећао се на најмање 15.383, саопштиле су данас турске и сиријске власти.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана