Туристичка заједница Бихаћа организовала снимање музичког спота на српском стратишту у Гаравицама

С.К.
Туристичка заједница Бихаћа организовала снимање музичког спота на српском стратишту у Гаравицама

БАЊАЛУКА – Туристичка заједница града Бихаћ организовала је снимање спота у Спомен парку у селу Гаравице гдје је у Другом свјетском рату, прије 79 година убијено између 12 и 17 хиљада људи, махом Срба.

У Гаравицама се налази масовна гробница усташких жртава које су побијене у љето 1941. године.

Спомен комплекс је и заштићени споменику културе.  

Туристичка заједница града Бихаћа објавила је на својој „Фејсбук“ страници Visit Bihać да је снимање наступа у Спомен парку Гаравице Иниса Бахића, како су рекли „пионира електронске музике у граду Бихаћу“, организованo у циљу туристичке промоције овог града.

- Замишљени концепт је управо онај који приличи овој врсти музике, искористити амбијентално савршенство природе попут заласка сунца и укомпонирати са историјским грађевинама и споменицима и на тај начин допријети до урбане публике која је константној потрази за музичким сетовима који се снимају у таквим несвакидашњем амбијентима – појаснили су у Туристичкој заједници.

Додали су да су поред Спомен парка Гаравице одабрали још двије локације - плато Цркве Светог Анте падованског и бранич кулу средњовјековног града Соколац.

- Уз ове импозантне грађевине које свједоче о бурној прошлости нашег града и музички сетови су морали бити помно бирани и миксани што је Бишћанину који је на сцени присутан више од 20 година био посебан мотив на којег је очекивано професионално одговорио. Сви снимљени материјали уз информативне текстове о самој локацији биће умонтирани уз прекрасне кадрове локације те остају трајно доступни и тако пружају одличну промоцију љепота једног од најљепших туристичких градова у БиХ, али и шаљу позив на долазак ради откривање овог шармантног града који је заљубен у своју ријеку – додали су у Туристичкој заједници.

Парохија Бихаћка на свом је „Фејсбук“  саопштила да се овим чином се вријеђа мир и достојанство жртава на Гаравицама, као и њихових потомака.

- Да ли су православни Срби у Бихаћу равноправни грађани овог града или ове државе? Гаравице су гробље, а не било какав парк. По овој логици концерти или сличне културне манифестације се могу изводити на било којем гробљу - истакли су у парохији Бихаћкој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана