Турци покушали да уђу у БиХ са лажним тестовима на корону

ГС
Турци покушали да уђу у БиХ са лажним тестовима на корону

САРАЈЕВО – Фалсификоване потврде о PCR тестирању на вирус корона пронађенe су код тројице држављана Турске који су контролисани на граничном прелазу Каракај, код Зворника, у аутобусу који саобраћа на релацији Београд- Сарајево.

Због основане сумње да је почињено кривично дјело "фалсификовање исправе" о догађају је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, према чијем је налогу предмет уступљен службеницима Станице граничне полиције Мали Зворник МУП-а Србије.

Држављанима Турске издата су Рјешења о одбијању уласка у БиХ, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Службеници Јединице Граничне полиције Требиње лишили су слободе држављанку БиХ чији су иницијали Л.О. коју потражују Општински суд у Сарајеву због крађе и МУП Кантона Сарајево због кривотворења исправе.

Ова особа је контролисана јуче при уласку у БиХ на граничном прелазу Иваница и у току дана биће предата надлежном органу, саопштено је из Граничне полиције.

Припадници Граничне полиције јуче су на Међународном аеродрому Сарајево лишили слободе држављанина БиХ чији су иницијали Љ.Б. кога потражује Агенција за истраге и заштиту (СИПА)  БиХ због противзаконитог формирања и придруживања страним паравојним формацијама, те Основни суд у Бањалуци ради издржавања казне затвора.

Ова особа је дошла на сарајевски аеродом летом из Београда и предата је службеницима Судске полиције Источно Сарајево.

Дан раније, 19. септембра, на сарајевском аеродрому, на лету из Беча, лишен је словоде држављанина БиХ чији су иницијали М.М. кога потражују Основни суд у Прњавору, Основни суд у Бањалуци и Полицијска станица Усора због више крађа.

Ова особа је предата службеницима Окружног центра судске полиције Источно Сарајево.

Приликом изласка из БиХ на прелазу Брод, 19. септембра, лишен је слободе мушкарац чији су иницијали А.Ч. након што је утврђено да га потражује Општински суд у Сарајеву због кривичног дјела обмана при добијању кредита или других погодности.

Службеници Јединице Граничне полиције Брод предали су А.Ч. службеницима Судске полиције Оџак.

Службеници Јединице Граничне полиције Бијељина, 19. септембра, лишили су слободе држављанина БиХ чији су иницијали М.Б. за којим је МУП Републике Српске расписао потрагу због кривичног дјела прикривање.

Ово лице је контролисано на изласку из БиХ на прелазу Рача и предато је службеницима МУП-а Српске.

Службеници Јединице Граничне полиције Каменско, 18. септембра, лишили су слободе држављанина БиХ и Хрватске чији су иницијали П.П. за којим је Полицијска управа Томиславград расписала потрагу због насилничко понашања.

Контролисан је на уласку у БиХ на прелазу Каменско и предат службеницима Полицијске управе Томиславград.

На прелазу Каракај на изласку из БиХ, 18. септембра, лишен је слободе мушкарац чији су иницијали Е.К. јер га потражује Општински суд у Бугојну због преваре.

Службеници Јединице Граничне полиције Зворник предали су Е.К. службеницима Одјељења судске полиције судова у Тузланском кантону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана