Turci pokušali da uđu u BiH sa lažnim testovima na koronu

GS
Turci pokušali da uđu u BiH sa lažnim testovima na koronu

SARAJEVO – Falsifikovane potvrde o PCR testiranju na virus korona pronađene su kod trojice državljana Turske koji su kontrolisani na graničnom prelazu Karakaj, kod Zvornika, u autobusu koji saobraća na relaciji Beograd- Sarajevo.

Zbog osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo "falsifikovanje isprave" o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem je nalogu predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Mali Zvornik MUP-a Srbije.

Državljanima Turske izdata su Rješenja o odbijanju ulaska u BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Službenici Jedinice Granične policije Trebinje lišili su slobode državljanku BiH čiji su inicijali L.O. koju potražuju Opštinski sud u Sarajevu zbog krađe i MUP Kantona Sarajevo zbog krivotvorenja isprave.

Ova osoba je kontrolisana juče pri ulasku u BiH na graničnom prelazu Ivanica i u toku dana biće predata nadležnom organu, saopšteno je iz Granične policije.

Pripadnici Granične policije juče su na Međunarodnom aerodromu Sarajevo lišili slobode državljanina BiH čiji su inicijali Lj.B. koga potražuje Agencija za istrage i zaštitu (SIPA)  BiH zbog protivzakonitog formiranja i pridruživanja stranim paravojnim formacijama, te Osnovni sud u Banjaluci radi izdržavanja kazne zatvora.

Ova osoba je došla na sarajevski aerodom letom iz Beograda i predata je službenicima Sudske policije Istočno Sarajevo.

Dan ranije, 19. septembra, na sarajevskom aerodromu, na letu iz Beča, lišen je slovode državljanina BiH čiji su inicijali M.M. koga potražuju Osnovni sud u Prnjavoru, Osnovni sud u Banjaluci i Policijska stanica Usora zbog više krađa.

Ova osoba je predata službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Prilikom izlaska iz BiH na prelazu Brod, 19. septembra, lišen je slobode muškarac čiji su inicijali A.Č. nakon što je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti.

Službenici Jedinice Granične policije Brod predali su A.Č. službenicima Sudske policije Odžak.

Službenici Jedinice Granične policije Bijeljina, 19. septembra, lišili su slobode državljanina BiH čiji su inicijali M.B. za kojim je MUP Republike Srpske raspisao potragu zbog krivičnog djela prikrivanje.

Ovo lice je kontrolisano na izlasku iz BiH na prelazu Rača i predato je službenicima MUP-a Srpske.

Službenici Jedinice Granične policije Kamensko, 18. septembra, lišili su slobode državljanina BiH i Hrvatske čiji su inicijali P.P. za kojim je Policijska uprava Tomislavgrad raspisala potragu zbog nasilničko ponašanja.

Kontrolisan je na ulasku u BiH na prelazu Kamensko i predat službenicima Policijske uprave Tomislavgrad.

Na prelazu Karakaj na izlasku iz BiH, 18. septembra, lišen je slobode muškarac čiji su inicijali E.K. jer ga potražuje Opštinski sud u Bugojnu zbog prevare.

Službenici Jedinice Granične policije Zvornik predali su E.K. službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana