Требињци потписивали петицију против Инцкове одлуке

Срна
Требињци потписивали петицију против Инцкове одлуке

ТРЕБИЊЕ - У Требињу је вечерас на Тргу слободе организовано потписивање петиције којом се не прихвата наметање закона о забрани негирања геноцида, о чему је одлуку донио одлазећи високи представник у БиХ Валентин Инцко.

Један од потписника петиције Петар Милошевић рекао је новинарима да је овај закон уперен против Срба, односно забрањује право говора.

“Овакву петицију треба да потпишу сви грађани јер је питање од националног интереса. Позивам све грађане који су у могућности да дођу овдје на Трг да је потпишу”, рекао је Милошевић.

Потписивање петиције су организовали млади Херцеговине и Требиња, а подржао је Градски одбор СНСД-а. Осим у Требињу, петицију су данас потписивали и грађани у Добоју, Бијељини и Бањалуци.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик званично је покренуо и први потписао петицију којом се не прихвата наметање закона о забрани негирања геноцида. Том петицијом се изражава и недвосмислен став да се, без обзира на уважавање свих жртава, у Сребреници није догодио геноцид.

Одлазећи високи представник у БиХ Валентин Инцко, који је недавно дао оставку, наметнуо је допуне у Кривичном закону БиХ којима се забрањује и кажњава “негирање геноцида и величање ратних злочинаца”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана