Trebinjci potpisivali peticiju protiv Inckove odluke

Srna
Trebinjci potpisivali peticiju protiv Inckove odluke

TREBINjE - U Trebinju je večeras na Trgu slobode organizovano potpisivanje peticije kojom se ne prihvata nametanje zakona o zabrani negiranja genocida, o čemu je odluku donio odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

Jedan od potpisnika peticije Petar Milošević rekao je novinarima da je ovaj zakon uperen protiv Srba, odnosno zabranjuje pravo govora.

“Ovakvu peticiju treba da potpišu svi građani jer je pitanje od nacionalnog interesa. Pozivam sve građane koji su u mogućnosti da dođu ovdje na Trg da je potpišu”, rekao je Milošević.

Potpisivanje peticije su organizovali mladi Hercegovine i Trebinja, a podržao je Gradski odbor SNSD-a. Osim u Trebinju, peticiju su danas potpisivali i građani u Doboju, Bijeljini i Banjaluci.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zvanično je pokrenuo i prvi potpisao peticiju kojom se ne prihvata nametanje zakona o zabrani negiranja genocida. Tom peticijom se izražava i nedvosmislen stav da se, bez obzira na uvažavanje svih žrtava, u Srebrenici nije dogodio genocid.

Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je nedavno dao ostavku, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava “negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana