Тегелтија: Унутрашњи дијалог кључ успјеха БиХ

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО- Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија истакао је да је једино унутрашњи дијалог у доброј вјери и међусобном разумијевању, уз поштовање Дејтонског споразума, кључ дугорочног успјеха БиХ и једини начин да се обезбиједи стабилност и напредак земље.

Тегелтија је на данашњем састанку са специјалним изаслаником Велике Британије за западни Балкан Стјуартом Пичем нагласио да је увођење било каквих санкција према било коме у БиХ непотребно, посебно не легитимно изабраним представницима власти.

Он је истакао да мир и стабилност у БиХ апсолутно нису угрожени и да се ни на који начин не може правити паралела између Украјине и БиХ, те да је било какво стављање у контекст ситуације у Украјини и БиХ неприхватљиво и недопустиво.

Говорећи о сарадњи БиХ и Уједињеног Краљевства, предсједавајући Тегелтија је оцијенио да су политички односи двије земље добри и пријатељски, те да је отворен простор за јачање економске сарадње, након што је Уједињено Краљевство изашло из Европске уније, саопштено је из Савјета министара.

Тегелтија је истакао оприједљеност Савјета министара европском путу БиХ, те захвалио Влади Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске на континуираној помоћи и подршци БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана