Тегелтија: Новац Европске комисије за мигранте је невидљив за Савјет министара

Срна
Тегелтија: Новац Европске комисије за мигранте је невидљив за Савјет министара

БИЛЕЋА - Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија рекао је да је новац који Европска комисија планира да издвоји за мигрантску кризу у БиХ невидљив за Савјет министара јер је било уобичајно да се тај новац даје неким организацијама.

Тегелтија је рекао да би много бољи начин био када би Савјет министара путем Министарства безбједности заједно са Европском комисијом био заједно укључен у тај процес, јер би ефекти кориштења тог новца били много бољи.

- Било би мање проблема са мигрантима - рекао је Тегелтија у Билећи, коментаришући наводе да Европска комисија тражи хитно издвајање 50 милиона марака за мигрантску кризу у БиХ.

Када је ријеч о мигрантској кризи, истакао је Тегелтија, увијек се прича о много новца, који није видљив у Савјету министара и заједничким институцијама, јер се троши на неки други начин, без Савјета министара и без Министарства финансија и трезора.

Он је додао да постоји нека нова стратегија коју је предложила Европска комисија и унутар ње се говори поново о великом износу новца.

- Тек треба да сједнемо и процијенимо, да ли ћемо заједно радити на том пројекту или ће поново бити као што је било уобичајно да се тај новац даје неким организацијама које су задужене за то, које причају о великом новцу, а тај новац не можемо да препознамо - рекао је Тегелтија.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана