Tegeltija: Novac Evropske komisije za migrante je nevidljiv za Savjet ministara

Srna
Tegeltija: Novac Evropske komisije za migrante je nevidljiv za Savjet ministara

BILEĆA - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da je novac koji Evropska komisija planira da izdvoji za migrantsku krizu u BiH nevidljiv za Savjet ministara jer je bilo uobičajno da se taj novac daje nekim organizacijama.

Tegeltija je rekao da bi mnogo bolji način bio kada bi Savjet ministara putem Ministarstva bezbjednosti zajedno sa Evropskom komisijom bio zajedno uključen u taj proces, jer bi efekti korištenja tog novca bili mnogo bolji.

- Bilo bi manje problema sa migrantima - rekao je Tegeltija u Bileći, komentarišući navode da Evropska komisija traži hitno izdvajanje 50 miliona maraka za migrantsku krizu u BiH.

Kada je riječ o migrantskoj krizi, istakao je Tegeltija, uvijek se priča o mnogo novca, koji nije vidljiv u Savjetu ministara i zajedničkim institucijama, jer se troši na neki drugi način, bez Savjeta ministara i bez Ministarstva finansija i trezora.

On je dodao da postoji neka nova strategija koju je predložila Evropska komisija i unutar nje se govori ponovo o velikom iznosu novca.

- Tek treba da sjednemo i procijenimo, da li ćemo zajedno raditi na tom projektu ili će ponovo biti kao što je bilo uobičajno da se taj novac daje nekim organizacijama koje su zadužene za to, koje pričaju o velikom novcu, a taj novac ne možemo da prepoznamo - rekao je Tegeltija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana