Свједок видио да је оптужени учествовао у нападу на Чемерно

Ж. Д.
Свједок видио да је оптужени учествовао у нападу на Чемерно

Сарајево - У наставку суђења оптуженима за злочине над српским цивилима у илијашком селу Чемерно 1992. године, у предмету “Џемал Хаџић и остали”, заштићени свједок “Г” јуче је рекао да је у нападу на то село учествовао велики број људи, међу којима је видио и оптуженог Енеса Дурака, те да је чуо пуцњаву и видио да на путу лежи мртва старија жена.

Свједок “Г” је, када му је предочена његова ранија изјава - да је циљ акције био чишћење околних села, рекао да је можда то изјавио, али да се не сјећа.

Он је испричао да је 9. јуна 1992. године у мјесто Корита дошао велики број људи, међу којима је био и Дурак, те да је ту први пут чуо да је дошла војска из Какња с циљем да крену на село Чемерно, гдје су распоређене хаубице.

Свједок “Г” је рекао да у селу није видио хаубице, те додао да су им у мјесту Корита подијељене црвене траке, као знак распознавања и да је војска, заједно са мјештанима, кренула у Чемерно. Он је испричао, између осталог, да у Чемерну није видио ко је пуцао и да ли су људи убијени, додајући да је на путу видио како лежи мртва старија жена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана