Шукало поднио пријаву против министра Лукача

Срна
Шукало поднио пријаву против министра Лукача

Бањалука - Члан Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Адам Шукало поднио је данас Полицијској управи Бањалука пријаву за угрожавање личне безбједности против министра унутрашњих послова Српске Драгана Лукача.

Он је рекао новинарима да се одлучио да пријави министра Лукача јер му је јуче у згради Народне скупштине упутио тешке пријетње.


Шукало тврди да му је министар Лукач тада рекао да је Народна скупштина Републике Српске прављена крвљу и да ће се крвљу бранити, да ће га спријечити да сруши институције Српске и да му је познато ко је наредио рушење републичких институција.

Члан клуба посланика ПДП-а Шукало је рекао да је лично спреман да у Министарству унутрашњих послова Српске и у Посебном одјељењу Републичког тужилаштва већ данас да изјаву о овим тешким квалификацијама о почињеним кривичним дјелима покушаја државног удара опозиције у Републици Српској.

"Желимо да раскринкамо сву ту причу. Неће више у Републици Српској Милорад Додик, Жељка Цвијановић, Драган Лукач и Ненад Стевандић оптуживати опозицију за тешка кривична дјела нарушавање уставно-правног поретка без икаквих доказа", каже Шукало.

Посланици опозиције у Народној скупштини Републике Српске блокирали су јуче рад највише законодавне институције, јер није постигнут договор на сједници скупштинског Колегијума о разматрању ревизорских извјештаја.

Они су стали иза стола за којим сједи скупштинско рукводство и тиме онемогућили одржавање сједнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана