Суд БиХ поново поништио одлуку ЦИК-а, СНСД добија четири делегата

Срна
Суд БиХ поново поништио одлуку ЦИК-а, СНСД добија четири делегата

САРАЈЕВО - Суд БиХ отпремио је данас одлуку о жалби СНСД-а на одлуку Централне изборне комисије БиХ (ЦИК) о посредним изборима за Дом народа Парламентарне скупштине БиХ, рекли су из Суда БиХ. S

"Одлука је отпремљена данас, међутим сходно европским стандардима, странка у поступку не може сазнати одлуку Суда из медија, те вам из наведеног разлога не може бити саопштена прије него суд заприми доказе о пријему", рекли су из Суда.

Према сазнањима Срне у Суду, Суд БиХ је поново поништио одлуку Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ у вези са петим делегатом у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

СНСД ће дефинитивно имати четири делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ јер је Суд БиХ експлицитно рекао да ЦИК донесе нову одлуку за делегате у Дому народа парламентарне скупштине БиХ како је Комисија за именовање Народне скупштина Републике Српске и утврдила, навео је Срнин извор из Суда БиХ.

Овог пута Суд БиХ је стриктно наложио ЦИК-у да донесе одлуку идентичну оној коју је донијела Комисија за именовање Народне скупштине Републике Српске.

То значи да ће спорни листић од кога је зависила расподјела делегата бити проглашен неважећим.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана