Стевандић: Српски народ на страни правде

СРНА
Стевандић: Српски народ на страни правде

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић упутио је грађанима Српске искрене честитке поводом 9. маја - Дана побједе над фашизмом и Дана Европе, те истакао да је српски народ дао огромну жртву у тој борби, чиме је показао да је увијек на страни правде, слободе и демократије.

Стевандић: Српски народ на страни правде

"У борби против фашизма живот је изгубило око милион наших сународника и одајемо почаст свима њима", навео је Стевандић у честитки.

Стевандић је напоменуо да се посебна почаст и помен одаје невино страдалим у нацистичким логорима смрти, али и хиљадама побијених и бачених у јаме, само зато што су били Срби, саопштено је из парламента Српске.

Он је нагласио да су Република Српска и српски народ данас поносни јер су и даље одлучно на страни антифашизма, слиједећи пут својих храбрих и часних предака.

Дан побједе над фашизмом обиљежава се 9. маја у знак сјећања на тај дан 1945. године када је ступила на снагу безусловна капитулација нацистичке Њемачке, чиме је завршен Други свјетски рат у Европи, који је у историји човјечанства био најмасовнији, а по броју људских жртава најстравичнији сукоб у којем је погинуло око 60 милиона људи.

Српски народ био је предводник борбе против фашизма на простору бивше Југославије и поднио највеће губитке, а Совјетски Савез дао је највећи допринос у сламању фашизма.

Бивша Југославија, која је тада и кроз историју била на страни савезника, имала је највеће губитке који се, према државној комисији бивше СФРЈ, процјењују на 1,7 милиона људи

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана