Стевандић и Мектић очи у очи у судници

Д. М.
Стевандић и Мектић очи у очи у судници

Бањалука - У Основном суду у Бањалуци у петак је одржано главно рочиште по тужби за клевету коју је предсједник Уједињене Српске и шеф Српског клуба посланика у Парламенту БиХ Ненад Стевандић поднио против министра безбједности БиХ и кадра СДС-а Драгана Мектића.

Стевандић је тужбу поднио због оптужби које је Мектић изрекао на његов рачун крајем јануара прошле године у емисији “Укрштеница” РТРС-а у вези са случајем “Шушница” и фамозним “црвеним комбијем” из 1992. године.

Стевандић каже да се Мектић јуче појавио на суђењу након четири пропуштена рочишта и то са новим адвокатом и у патикама и тренерци

- Какав му је био одјевни, такав му је био и правни стајлинг. Али то није битно, важно је да је дође вријеме да више нико не може људе називати убицама, злочинцима и криминалцима, поготово оне који никада нису били оптужени за нешто слично - рекао је Стевандић послије рочишта за “Глас Српске”.

Он истиче да је недопустиво људе тако таргетирати у јавности и постављати као мету разним лудацима.

- То јавност не зна, али ми смо међу доказе приложили и пријетње које сам добио ја лично, али и моја породица - рекао је Стевандић.

Он је оцијенио да је Мектић особа оскудног знања и рјечника, која злоупотребљава функцију министра безбједности БиХ за обрачун са политичким неистомишљеницима.

С друге стране, Мектић послије рочишта није одговарао на наше позиве, али његов адвокат Марко Драгић нам је рекао да очекује да суд одбије тужбу и тужбени захтјев, јер су, како тврди, успјели да докажу да су сви наводи које је Мектић изнио у емисији РТРС-а “Укрштеница” истинити.

- Ми смо успјели да докажемо оно што је Драган Мектић изјавио у програму РТРС-а и због чега је тужен за клевету, а то је да је Ненад Стевандић учествовао у припреми, извршењу и заташкавању убиства инспектора Шушнице - каже Драгић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана