Шпирић: Ниједан папир са стране неће помоћи БиХ

Срна
Шпирић: Ниједан папир са стране неће помоћи БиХ

САРАЈЕВО- Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић рекао је данас да БиХ неће помоћи ниједан папир са стране док унутар земље не дође до заједничке визије њене будућности и јединственог договора.

Одговарајући на питање новинара да ли је на састанку чланова колегијума оба дома парламента БиХ са министром иностраних и европских послова Хрватске Гораном Грлићем Радманом било ријечи о „нон пејперу“ који је упућен у Брисел, Шпирић је рекао да су помињани и „непостојећи папири“ и да о томе имају различите ставове као и о много чему у БиХ.

-Ја мислим да БиХ ниједан папир извана не може бити од користи јер је много непостојећих папира у БиХ кружило и око ње и само је производило хистерију унутар БиХ. Док БиХ унутар себе не дође до заједничке визије њене будућности и јединственог договора, бојим се да ће помоћ пријатеља извана бити непродуктивна - поручио је Шпирић.

Он је рекао да је добро да је Радман посјетио БиХ и да је Хрватска као сусједна земља битна за БиХ, поготово што је један од најзначајнијих спољнотрговинских партнера БиХ, те да је било ријечи и о неуралгичним тачкама између двије земље.

-Мислим да увијек треба искористити прилику да се та сарадња и односи унапређују. Вирус корона је смањио ниво комуникације не само са Хрватском, него и са осталим земљама са којима БиХ има сарадњу - изјавио је Шпирић новинарима након састанка.

Он је додао да је разговарано отворено о застојима у сарадњи БиХ и Хрватске, као и о неуралгичним тачкама и начину како их превазићи.

-Исказана је пуна спремност да оба дома Парламентарне скупштине раде на томе да оно што се тиче законодавне власти буде на линији успостављања што снажније и продуктивније сарадње - рекао је Шпирић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана