Špirić: Nijedan papir sa strane neće pomoći BiH

Srna
Špirić: Nijedan papir sa strane neće pomoći BiH

SARAJEVO- Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić rekao je danas da BiH neće pomoći nijedan papir sa strane dok unutar zemlje ne dođe do zajedničke vizije njene budućnosti i jedinstvenog dogovora.

Odgovarajući na pitanje novinara da li je na sastanku članova kolegijuma oba doma parlamenta BiH sa ministrom inostranih i evropskih poslova Hrvatske Goranom Grlićem Radmanom bilo riječi o „non pejperu“ koji je upućen u Brisel, Špirić je rekao da su pominjani i „nepostojeći papiri“ i da o tome imaju različite stavove kao i o mnogo čemu u BiH.

-Ja mislim da BiH nijedan papir izvana ne može biti od koristi jer je mnogo nepostojećih papira u BiH kružilo i oko nje i samo je proizvodilo histeriju unutar BiH. Dok BiH unutar sebe ne dođe do zajedničke vizije njene budućnosti i jedinstvenog dogovora, bojim se da će pomoć prijatelja izvana biti neproduktivna - poručio je Špirić.

On je rekao da je dobro da je Radman posjetio BiH i da je Hrvatska kao susjedna zemlja bitna za BiH, pogotovo što je jedan od najznačajnijih spoljnotrgovinskih partnera BiH, te da je bilo riječi i o neuralgičnim tačkama između dvije zemlje.

-Mislim da uvijek treba iskoristiti priliku da se ta saradnja i odnosi unapređuju. Virus korona je smanjio nivo komunikacije ne samo sa Hrvatskom, nego i sa ostalim zemljama sa kojima BiH ima saradnju - izjavio je Špirić novinarima nakon sastanka.

On je dodao da je razgovarano otvoreno o zastojima u saradnji BiH i Hrvatske, kao i o neuralgičnim tačkama i načinu kako ih prevazići.

-Iskazana je puna spremnost da oba doma Parlamentarne skupštine rade na tome da ono što se tiče zakonodavne vlasti bude na liniji uspostavljanja što snažnije i produktivnije saradnje - rekao je Špirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana