Смијењена Лејла Решић

ГС
Смијењена Лејла Решић

БАЊАЛУКА - Министарка управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић смијењена је с те функције на данашњој сједници Владе Српске.

- Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић данас је, у складу са овлашћењима утврђеним Уставом Републике Српске и Законом о Влади Републике Српске, а по прибављеном позитивном мишљењу предсједника Републике Српске и предсједника Народне скупштине Републике Српске, извршио промјену у саставу Владе Републике Српске, тако да је разријешио дужности досадашњег министра управе и локалне самоуправе Лејлу Решић - саопштено је из Владе Републике Српске.

О промјени у саставу Владе Републике Српске биће обавијештена Народна скупштина Републике Српске.

Дужност министра управе и локалне самоуправе до избора новог обављаће министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић.

Како је саопштено из Владе Републике Српске Клокић ће ову дужност обављати најдуже 90 дана.

ДНС ће предложити новог министра, а та особа мора бити из реда бошњачког народа.

Решићева је члан ДНС-а из Приједора, а била је министар у владама Александра Џомбића, Жељке Цвијановић и Радована Вишковића.

Раније је Ненад Нешић, лидер ДНС-а, потврдио за "Независне новине" да странка још није одлучила ко ће је замијенити на тој позицији

- Нисмо још одлучили ко ће је замијенити. Углавном, биће то кадар ДНС-а - рекао је Нешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана