Smijenjena Lejla Rešić

GS
Smijenjena Lejla Rešić

BANjALUKA - Ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić smijenjena je s te funkcije na današnjoj sjednici Vlade Srpske.

- Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas je, u skladu sa ovlašćenjima utvrđenim Ustavom Republike Srpske i Zakonom o Vladi Republike Srpske, a po pribavljenom pozitivnom mišljenju predsjednika Republike Srpske i predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, izvršio promjenu u sastavu Vlade Republike Srpske, tako da je razriješio dužnosti dosadašnjeg ministra uprave i lokalne samouprave Lejlu Rešić - saopšteno je iz Vlade Republike Srpske.

O promjeni u sastavu Vlade Republike Srpske biće obaviještena Narodna skupština Republike Srpske.

Dužnost ministra uprave i lokalne samouprave do izbora novog obavljaće ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić.

Kako je saopšteno iz Vlade Republike Srpske Klokić će ovu dužnost obavljati najduže 90 dana.

DNS će predložiti novog ministra, a ta osoba mora biti iz reda bošnjačkog naroda.

Rešićeva je član DNS-a iz Prijedora, a bila je ministar u vladama Aleksandra Džombića, Željke Cvijanović i Radovana Viškovića.

Ranije je Nenad Nešić, lider DNS-a, potvrdio za "Nezavisne novine" da stranka još nije odlučila ko će je zamijeniti na toj poziciji

- Nismo još odlučili ko će je zamijeniti. Uglavnom, biće to kadar DNS-a - rekao je Nešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana