Шефица у болници узела мито за посао

Небојша Томашевић
Шефица у болници узела мито за посао

Бањалука - Шеф Службе за опште и правне послове у Универзитетској болници - Клинички центар (УБКЦ) Бањалука Гордана Трнинић ухапшена је јуче због сумње да је узела 5.000 КМ мита како би једну особу запослила као медицинског техничара у овој здравственој установи, сазнаје "Глас Српске".

У Министарству унутрашњих послова РС нису открили идентитет ухапшене, али су саопштили да је хапшење извршено због сумње да је починила кривично дјело трговине утицајем.

- Постоји основ сумње да је Г. Т. у својству шефа једног одјељења у УБКЦ Бањалука искористила свој службени или претпостављени утицај. Теретимо је да  је од особе која се пријавила на конкурс за радно мјесто медицинског техничара који је расписао УБКЦ захтијевала одређени износ новца. Њу је ухапсила Јединица за организовани криминалитет МУП-а уз надзор Специјалног тужилаштва РС - наводи се у саопштењу МУП-а РС.

Полиција је код ухапшене пронашла доказе који указују да је починила кривично дјело. Према незваничним информацијама код Трнинићеве је пронађен новац који је узела од особе којој је обећала запослење. Извор близак истрази рекао је "Гласу Српске" да је Трнинићева обећала да ће ако добије новац утицати на надлежне како би особа која је дала мито била запослена као медицински техничар у највећој здравственој установи у Српској.

У УБКЦ су казали да запослена под именом Гордана Трнинић руководи Службом за опште и правне послове и да је по занимању медицинска сестра.

- Ријеч је о индивидуалној кривичној одговорности, а надлежни органи ће утврдити да ли у конкретном случају има елемената кривичног дијела које јој је стављено на терет - саопштено је УБКЦ Бањалука.

Вршилац дужности директора те здравствене установе Мирко Станетић каже да је затечен информацијом о хапшењу њихове службенице.

- Клинички центар, бар од када сам ја на позицији директора, никада није ништа тајио. Ми ћемо сарађивати са полицијом, што је наша обавеза и интерес, јер не желимо да штитимо никога ко је осумњичен за корупцију - казао је Станетић.

Влада РС недавно је донијела одлуку којом је забрањено да здравствене установе запошљавају нове раднике без сагласности Министарства здравља и социјалне заштите РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана