Šefica u bolnici uzela mito za posao

Nebojša Tomašević
Šefica u bolnici uzela mito za posao

Banjaluka - Šef Službe za opšte i pravne poslove u Univerzitetskoj bolnici - Klinički centar (UBKC) Banjaluka Gordana Trninić uhapšena je juče zbog sumnje da je uzela 5.000 KM mita kako bi jednu osobu zaposlila kao medicinskog tehničara u ovoj zdravstvenoj ustanovi, saznaje "Glas Srpske".

U Ministarstvu unutrašnjih poslova RS nisu otkrili identitet uhapšene, ali su saopštili da je hapšenje izvršeno zbog sumnje da je počinila krivično djelo trgovine uticajem.

- Postoji osnov sumnje da je G. T. u svojstvu šefa jednog odjeljenja u UBKC Banjaluka iskoristila svoj službeni ili pretpostavljeni uticaj. Teretimo je da  je od osobe koja se prijavila na konkurs za radno mjesto medicinskog tehničara koji je raspisao UBKC zahtijevala određeni iznos novca. Nju je uhapsila Jedinica za organizovani kriminalitet MUP-a uz nadzor Specijalnog tužilaštva RS - navodi se u saopštenju MUP-a RS.

Policija je kod uhapšene pronašla dokaze koji ukazuju da je počinila krivično djelo. Prema nezvaničnim informacijama kod Trninićeve je pronađen novac koji je uzela od osobe kojoj je obećala zaposlenje. Izvor blizak istrazi rekao je "Glasu Srpske" da je Trninićeva obećala da će ako dobije novac uticati na nadležne kako bi osoba koja je dala mito bila zaposlena kao medicinski tehničar u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Srpskoj.

U UBKC su kazali da zaposlena pod imenom Gordana Trninić rukovodi Službom za opšte i pravne poslove i da je po zanimanju medicinska sestra.

- Riječ je o individualnoj krivičnoj odgovornosti, a nadležni organi će utvrditi da li u konkretnom slučaju ima elemenata krivičnog dijela koje joj je stavljeno na teret - saopšteno je UBKC Banjaluka.

Vršilac dužnosti direktora te zdravstvene ustanove Mirko Stanetić kaže da je zatečen informacijom o hapšenju njihove službenice.

- Klinički centar, bar od kada sam ja na poziciji direktora, nikada nije ništa tajio. Mi ćemo sarađivati sa policijom, što je naša obaveza i interes, jer ne želimo da štitimo nikoga ko je osumnjičen za korupciju - kazao je Stanetić.

Vlada RS nedavno je donijela odluku kojom je zabranjeno da zdravstvene ustanove zapošljavaju nove radnike bez saglasnosti Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana