Само шест мјесеци затвора за блудне радње над дјевојчицом

ГС
Само шест мјесеци затвора за блудне радње над дјевојчицом

Основни суд у Брчком неправоснажно је осудио М.М. (61) на шест мјесеци затвора због блудних радњи почињених на штету деветогодишње дјевојчице.

Он је проглашен кривим да је у јулу 2019. године, потпуно свјестан узраста жртве, у намјери да задовољи своју сексуалну похоту, од дјевојчице тражио да га додирује по интимним дијеловима тијела и руком је додирнуо по лијевој надбутини.

”С обзиром на развојни период дјетинства, код жртве је поступак оптуженог изазвао осјећаје страха, узнемирености и угрожености, који су се манифестовали и у облику пострауматских стресних реакција”, наводило се у оптужници.

Из Тужилаштва Брчко дистрикта наводе да су овај случају открили у сарадњи са брчанском полицијом, те су одмах привели осумњичени и убрзо подигло оптужницу за блудне радње.

Додају да је Основни суд дистрикта Брчко одржао главни претрес током којег је Тужилаштво у цијелости доказало оптужбе и кривицу оптуженог. Суд је затим донио неправоснажну осуђујућу пресуду изрекавши му казну затвора од шест мјесеци.

”Цијенећи да се казном затвора у тој висини не могу остварити циљеви специјалне и генералне превенције кривичних санкција, Тужилаштво ће ову судску одлуку побијати жалбом, коју може изјавити и оптужени. Имајући у виду степен друштвене опасности оваквих кривичних дјела на штету дјеце, Тужилаштво у оквиру својих надлежности настоји допринијети оштријој казненој политици и строгом кажњавању њихових починилаца”, саопштило је Тужилаштво Брчко дистрикта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана