Рањени џихадисти на лијечењу у ФБиХ

Горан Маунага
Рањени џихадисти на лијечењу у ФБиХ

Сарајево - Џихадисти из БиХ који су рањени на ратишту у Сирији, гдје су се борили у редовима терористичких милитантних снага, лијечили су се у болницима у Сарајеву, Зеници и Травнику, сазнаје "Глас Српске".

- У Клиничком центру Универзитета у Сарајеву прошле године лијечено је осам џихадиста који су били рањени на сиријском ратишту, док је у болницама у Зеници и Травнику лежало још 11 рањених исламистичких бораца повратника из Сирије - казао је "Гласу Српске" саговорник из безбједносних структура.

Према његовим ријечима, радило се искључиво о припадницима покрета "Ал-Нусра" који дјелује у оквиру "Ал-Каиде". Они у Сирији ратују у јединици на чијем је челу вехабијски вођа из БиХ Нусрет Имамовић.

- Рањени џихадисти су по повратку из Сирије примљени на редовно лијечење. Безбједносним структурама познато је о чему је ријеч, али полицији није пријављен ниједан од тих случајева, иако здравствене установе имају законску обавезу да пријаве лица која помоћ затраже због повреда у оружаном сукобу - каже наш саговорник.

У Клиничком центру Универзитета у Сарајеву кажу да немају евидентирано да су у њиховој установи лијечени повратници са сиријског ратишта.

Саговорник "Гласа Српске" додаје да је двадесетак држављана БиХ рањених на сиријском ратишту лијечено и у болницама у Сплиту и Ријеци, због чега је хрватска полиција затражила од тих здравствених установа документацију о свим страним држављанима којима су пружили помоћ.

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана