Радончић: Идуће седмице одговор на позив из СДА

Срна
Радончић: Идуће седмице одговор на позив из СДА

Сарајево - Предсједник СББ-а Фахрудин Радончић изјавио је да ће ова странка, након врло турбулентних односа у предизборној кампањи, наредне седмице одржати сједницу предсједништва и одговорити на позив СДА да заједно формирају власт на ентитетском и нивоу БиХ.

Радончић сматра да “СДА овог пута, заиста, жели да прошири патриотски блок и да је спремна на кадровске уступке”. “Бакир Изетбеговић и ја смо већ имали два дужа састанка, врло смо стрпљиво и детаљно, уз очекивани државнички приступ, размотрили многе аспекте кризе у БиХ и вјерујем да можемо наставити у том правцу”, навео је Радончић.

Он каже да му се чини да се улази у финале коалицијских односа који би требало да иду у корист свих, а највише у корист деблокаде садашње ситуације и толико потребног релаксирања односа.

“И, што је најважније, снажног социо-економског искорака за који постоје одлични финансијски предуслови”, рекао је Радончић за портал “Кликс”.

Странка демократске акције упутила је позив Демократском фронту и Савезу са бољу будућност да заједно формирају власт на ентитетском и нивоу БиХ, потврдио је данас потпредсједник СДА Сафет Софтић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана