Први арапски град у БиХ међу највећим пореским дужницима

ГС
Први арапски град у БиХ међу највећим пореским дужницима

САРАЈЕВО - Компанија „Gulf Real Estate“ на листи је највећих пореских дужника у БиХ по основу ПДВ-а и акциза, према подацима Управе за индиректно опорезивање БиХ (УИО БиХ).

Ова компанија је седми највећи порески дужник по овом основу са дугом који износи више три милиона КМ, а ријеч је о фирми која је изградила туристички град Осеник на територији Хаџића код Сарајева.

Власници фирме су из Кувајта. Осеник је најављен као велика развојна инвестиција, с великим бројем вила и других угоститељских и забавних садржаја, те импозантним језером у средини. Ово насеље било је називно и „првим арапским градом у БиХ”, с обзиром да су виле биле намијењене углавном арапским купцима, а цијели комплекс је био ограђен и осигуран.

БизнисИнфо.ба наводи фирма константно послује с губицима, али има некретнине, постројења и опрему у вриједности од 28 милиона КМ.

На основу података УИОукупан дуг у БиХ по основу ПДВ-а и акциза износи више од 462 милиона марака.

Пет највећих ПДВ и акцизних дужника су КЈКП „Грас“ Сарајево, (дуг 23,4 милиона КМ), на другом мјесту је „Сарајевска пивара“ (18,9 милиона), затим „Босмал“ Сарајево, (11,6 милиона) а четврто и пето мјесто по висини дуга заузимају „Монтер & Co“ Бијељина, (7,6 милиона) и Радиотелевизија БиХ, (5,4 милиона КМ).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана