Прњавор: Полицајац није знао да се ради о представи па насрнуо на глумца који туче жену

Novosti.rs
Прњавор: Полицајац није знао да се ради о представи па насрнуо на глумца који туче жену

Прњавор - Мало је ко могао и наслутити да ће глумачка представа на отвореном на Тргу српских бораца у Прњавору, са темом насиље у породици, до суза засмејати многобројне гледаоце.

А поготово да ће бити прекинута - и то интервенцијом полиције!

Као гром из ведра неба, "завјеса је пала" када је необавијештени, али ревносни полицајац Н. К. дотрчао, прескочио заштитну ограду и окомио се на запрепашћеног глумца, увјерен да он заиста има намјеру да одсијече косу и "шакета" своју непослушну супругу.

"Стани! Глума је! Пусти га! Представа је", викали су присебни гледалаоци са трибина и из баште околних кафића, који су спасили 20-огодишњег Алдина Фафуловића, члана аматерске глумачке екипе из Витеза.

Новосађанин Саша Денић, координатор представе Форум театра из Витеза, објашњава у изјави за "Новости" да је тамошње удружење "Млади Роми" изводило представу "Реци НЕ насиљу у породици".

По сценарију, обијесни супруг се, због "фејсбучења", окомио на супругу, иначе, мајку њихово троје дјеце, домаћицу која је, заправо, на интернету обављала консултације у вези с пројектима за невладину организацију.

"Осим псовки и симулираних удараца, полицајца су вјероватно збуниле маказе којима је, по сценарију, муж насилник имао намјеру да одсијече косу супрузи", каже Денић. "На то је, на опште изненађење, униформисани полицајац улетио међу глумце и окомио се на глумца супруга. Сви смо били затечени. Срећом, даље неугодности спасили су га повици публике."

Полицајца је, по многима, понијела маса људи која је, чувши громогласне и сочне псовке, погрдне повике и ударце, похрлила на поприште "сукоба".

"Био сам шокиран и понајмање сам очекивао интервенцију полиције. Поготово кад ми је полицајац прилазио пријетећи ријечима: 'Одбиј, стани, шта ти је? Чујеш ли ти мене', рекао је Алдин, умало ухапшени глумац.

Међу онима који су из публике довикивали "Представа је", био је и Жељко Јокић, један од старјешина прњаворске полиције.

"Прибојао сам се да глумца не смота и веже, односно стави му лисице на руке", искрено каже Којић. "Ипак, мора се признати да је полицајац муњевито реаговао."

Многи од присутних су се буквално покочили од смијеха када су се увјерили да интервенција полицајца није била саставни дио представе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана