Прикупљен новац за донаторску кућу ФОТО

Ц. Мркоњић фото: Г.Шурлан
Прикупљен новац за донаторску кућу ФОТО

Бањалука – Традиционално донаторско вече које организује Кабинет предсједника Републике Српске одржано је у сриједу увече, а новац који је неопходан за изградњу „Родитељске куће" за дјецу обољелу од малигних болести је прикупљен.

Предсједник РС Милорад Додик захвалио се свима који су позивима помогли да дјеца обољела од малигних болести имају смјештај када дођу на лијечење у Бањалуку.

Донаторској вечери је присуствовала и премијер РС Жељка Цвијановић, велики број министара у Влади Српске, као и представници јавног, привредног и друштвеног живота у РС.

- Ово донаторско вече је веома значајно за РС,а нарочито када је ријеч о болесној дјеци. Износ је прикупљен и сигурна сам да ћемо врло брзо направити „Родитељску кућу" – рекла је Министар породице, омладине и спорта Нада Тешановић.

Догадјај су увеличали и многобројни гости међу којима и Сека Сабљић, Милорад Мандић Манда, Енис Бешлагић, екипа из „Државног посла", Срђан Ђоковић и други.

- Акција је супер и радо сам се одазвао позиву, таквим стварима не можемо да кажемо не – рекао је глумац Никола Шкорић.

Паралелно са донаторском вечери у Влади РС на Тргу Републике одржан је и хуманитарни концерт на коме су наступили Романа, Дадо Глишић, Јелена Томашевић, Владо Георгијев и Милиграм који су велики број грађана окупљен на тргу, као и гледаоце испред малих екрана позивали да окрену број 1458 како би донирали једну марку за изградњу „Родитељске куће".

- Акција је одлично организована и част ми је што сам њен део. Позива је било толико да нисмо успевали да стигнемо одговорити на све позиве, а велики број грађана био је и на тргу – рекла је пјевачица Јелена Томашевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана