Поништен конкурс за избор директора Полиције РС

Д. М.
Поништен конкурс за избор директора Полиције РС

БАЊАЛУКА - Независни одбор поништио је данас конкурс за избор директора Полиције Републике Српске који је расписан 15. јануара, али није наведено образложење, нити разлог због чега је конкурс поништен.

У огласу који је потписао предсједник Независног одбора Здравко Ружевић наводи се само да се конкурс поништава, али према сазнањима „Гласа Српске", разлог за поништење конкурса је што је донедавни предсједник Независног одбора и високи службеник МУП-а Дмитар Врачар недавно отишао у мировну мисију у Јужни Судан, што је изазвало процедуралне проблеме због којих је конкурс морао да буде поништен.

Подсјећамо, на сада већ поништени конкурс пријавило се пет кандидата, али једна пријава је одбачена због процедуралних недостатака у пријави, па су у трци за насљедника Дарка Ћулума званично била четири кандидата и то актуелни начелник Управе полиције Далибор Иванић, начелник Центра за обуку Младен Марић, затим начелник Управе за полицијску подршку Жељко Спасојевић те службеник ове управе и бивши начелник Јединице за посебне истраге Владо Јованић.

У међувремену су још неки високи функционери МУП-а испунили ригорозне услове за директора Полиције РС и имају неопходних пет година рада у чину главног инспектора, што нису имали средином јануара када је расписан поништени конкурс.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана