Poništen konkurs za izbor direktora Policije RS

D. M.
Poništen konkurs za izbor direktora Policije RS

BANjALUKA - Nezavisni odbor poništio je danas konkurs za izbor direktora Policije Republike Srpske koji je raspisan 15. januara, ali nije navedeno obrazloženje, niti razlog zbog čega je konkurs poništen.

U oglasu koji je potpisao predsjednik Nezavisnog odbora Zdravko Ružević navodi se samo da se konkurs poništava, ali prema saznanjima „Glasa Srpske", razlog za poništenje konkursa je što je donedavni predsjednik Nezavisnog odbora i visoki službenik MUP-a Dmitar Vračar nedavno otišao u mirovnu misiju u Južni Sudan, što je izazvalo proceduralne probleme zbog kojih je konkurs morao da bude poništen.

Podsjećamo, na sada već poništeni konkurs prijavilo se pet kandidata, ali jedna prijava je odbačena zbog proceduralnih nedostataka u prijavi, pa su u trci za nasljednika Darka Ćuluma zvanično bila četiri kandidata i to aktuelni načelnik Uprave policije Dalibor Ivanić, načelnik Centra za obuku Mladen Marić, zatim načelnik Uprave za policijsku podršku Željko Spasojević te službenik ove uprave i bivši načelnik Jedinice za posebne istrage Vlado Jovanić.

U međuvremenu su još neki visoki funkcioneri MUP-a ispunili rigorozne uslove za direktora Policije RS i imaju neophodnih pet godina rada u činu glavnog inspektora, što nisu imali sredinom januara kada je raspisan poništeni konkurs.
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana