Ђајић: Све клинике на УКЦ раде у пуном капацитету

Анита Јанковић Речевић
Foto: ГС

БАЊАЛУКА- Генерални директор Универзитетско-клиничког центра РС Владо Ђајић рекао је за "Глас" да је полиција обавила преглед, те да највећа здравствена установа у Српској наставља са радом.

-  Централни блок је поново у фукнцији, полиција је изузетно брзо обавила свој посао и сви панцијенти и радници су поново у згради, враћају се својим радним обавезама - рекао је Ђајић.

Истакао је да током застоја рада који је трајао око два сата ни један пацијент није био животно угрожен, те да је дио здравствених радника упркос пријетњама остао у згради како би, витално угроженим пацијентима који морају примати кисеоник, прижули адекватну здравствену заштиту.

- Најоштрије осуђујем оне који су упутили пријетње највећој здравственој установи у РС. Пријетити тек рођеним бебама, недужним бићима и витално угроженим пацијентима је ужасно, да немам ријечи. Ипак, иако нисмо били спремни на тако велику пријетњу сматрам да смо заједно са полицијом максимално брзо одрадили посао како би  почели нормално да радимо - рекао је Ђајић и захвалио се припадницима МУП-а Српске на брзом и професионално обављеном послу. 

Све клинике на УКЦ раде у пуном капацитету

Генерални директор УКЦ-а РС Владо Ђајић рекао је да све клинике, операционе сале и амбуланте у оквиру највеће здравствене установе у Српској  раде нормално те да у њеним просторијама нема експлозивне направе.

Поновио је да је УКЦ РС још једном показао да су одговорна установа која зна како поступати у кризним ситуацијама и изразио наду да се пријетње више неће поновити.

Раније је Ђајић изјавио да је на имејл УКЦ-а стигла дојава о бомби у којој је запријећено да ће дићи УКЦ у ваздух.

Сви радници и пацијенти евакусиани су из просторија, међу којима и тек рођене бебе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана