Đajić: Sve klinike na UKC rade u punom kapacitetu

Anita Janković Rečević
Foto: GS

BANjALUKA- Generalni direktor Univerzitetsko-kliničkog centra RS Vlado Đajić rekao je za "Glas" da je policija obavila pregled, te da najveća zdravstvena ustanova u Srpskoj nastavlja sa radom.

-  Centralni blok je ponovo u fuknciji, policija je izuzetno brzo obavila svoj posao i svi pancijenti i radnici su ponovo u zgradi, vraćaju se svojim radnim obavezama - rekao je Đajić.

Istakao je da tokom zastoja rada koji je trajao oko dva sata ni jedan pacijent nije bio životno ugrožen, te da je dio zdravstvenih radnika uprkos prijetnjama ostao u zgradi kako bi, vitalno ugroženim pacijentima koji moraju primati kiseonik, prižuli adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

- Najoštrije osuđujem one koji su uputili prijetnje najvećoj zdravstvenoj ustanovi u RS. Prijetiti tek rođenim bebama, nedužnim bićima i vitalno ugroženim pacijentima je užasno, da nemam riječi. Ipak, iako nismo bili spremni na tako veliku prijetnju smatram da smo zajedno sa policijom maksimalno brzo odradili posao kako bi  počeli normalno da radimo - rekao je Đajić i zahvalio se pripadnicima MUP-a Srpske na brzom i profesionalno obavljenom poslu. 

Sve klinike na UKC rade u punom kapacitetu

Generalni direktor UKC-a RS Vlado Đajić rekao je da sve klinike, operacione sale i ambulante u okviru najveće zdravstvene ustanove u Srpskoj  rade normalno te da u njenim prostorijama nema eksplozivne naprave.

Ponovio je da je UKC RS još jednom pokazao da su odgovorna ustanova koja zna kako postupati u kriznim situacijama i izrazio nadu da se prijetnje više neće ponoviti.

Ranije je Đajić izjavio da je na imejl UKC-a stigla dojava o bombi u kojoj je zaprijećeno da će dići UKC u vazduh.

Svi radnici i pacijenti evakusiani su iz prostorija, među kojima i tek rođene bebe.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana