Пендеш: БиХ ни активирањем МАП-а није ни близу разматрања чланства у НАТО-у

Агенције
Пендеш: БиХ ни активирањем МАП-а није ни близу разматрања чланства у НАТО-у

Сарајево - Министар одбране Босне и Херцеговине Марина Пендеш изјавила је вечерас да би евентуално активирање МАП-а (Акционог плана за чланство у НАТО-у) подразумијевало бројне реформе и обавезе бх. институција, што би сигурно трајало годинама

Она је, на Презентацији Министарства одбране БиХ о испуњавању услова за активирање МАП-а за амбасадоре НАТО земаља у БиХ, појаснила да се те реформе односе на области заштите људских права, правосуђа, управе и финансија. 

Пендеш је истакла да су амбасадорима представили напредак који су остварили Министарство одбране и Оружане снаге БиХ и да јој дјелује да су успјели разјаснити одређене нејсноће које су досад постојале у разумијевању процеса књижења перспективне војне имовине.

„Договорили смо се о одређеним активностима које слиједе и да информирање убудуће буде правовремено како би избјегли могућа неразумијевања”, рекла је Пендеш.

Мартин Качо, амбасадор Словачке у БиХ која је земља контакт НАТО-а за БиХ, казао је да је састанак био отворен и партнерски те је захвалио Пендешевој на презентацији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана