ПДП: Инцков потез проузроковаће политички хаос

Срна
ПДП: Инцков потез проузроковаће политички хаос

БАЊАЛУКА - ПДП сматра да је потпуно непотребна одлука одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка да наметне допуне Кривичног закона којима се забрањује и кажњава „негирање геноцида и величање ратних злочинаца“, те да ће проузроковати политички хаос.

У ПДП-у сматрају да је Инцко, потезањем „бонских овлаштења“, унио додатну нестабилност у ионако ровиту ситуацију у БиХ, те тиме направио огромну штету.

У саопштењу ове странке се наводи да је Инцко свој мандат провео у хибернацији и на одласку из БиХ повукао потезе који ће проузроковати политички хаос.

-У земљи у којој цвјета корупција, избори се добијају на изборним преварама, европски пут је у застоју, уз нагомилане економске и социјалне проблеме, крајње је контрапродуктивно наметати било какве законе, а посебно осјетљиве попут овог - саопштено је из ПДП-а.

Одлазећи високи представник у БиХ Валентин Инцко, који је недавно поднио оставку, наметнуо је допуне у Кривичном закону БиХ којима се забрањује и кажњава „негирање геноцида и величање ратних злочинаца“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана