PDP: Inckov potez prouzrokovaće politički haos

Srna
PDP: Inckov potez prouzrokovaće politički haos

BANjALUKA - PDP smatra da je potpuno nepotrebna odluka odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da nametne dopune Krivičnog zakona kojima se zabranjuje i kažnjava „negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca“, te da će prouzrokovati politički haos.

U PDP-u smatraju da je Incko, potezanjem „bonskih ovlaštenja“, unio dodatnu nestabilnost u ionako rovitu situaciju u BiH, te time napravio ogromnu štetu.

U saopštenju ove stranke se navodi da je Incko svoj mandat proveo u hibernaciji i na odlasku iz BiH povukao poteze koji će prouzrokovati politički haos.

-U zemlji u kojoj cvjeta korupcija, izbori se dobijaju na izbornim prevarama, evropski put je u zastoju, uz nagomilane ekonomske i socijalne probleme, krajnje je kontraproduktivno nametati bilo kakve zakone, a posebno osjetljive poput ovog - saopšteno je iz PDP-a.

Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je nedavno podnio ostavku, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava „negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana