Осам директора Шумa РС остало у фотељама

Маријана Миљић
Осам директора Шумa РС остало у фотељама

Бањалука - Вршилац дужности директора "Шума РС" Ристо Марић данас ће уручити рјешења о именовању директора осам шумских газдинстава и Центра за сјеменско расадничку производњу из Добоја, а занимљиво је да је осам досадашњих руководилаца задржало своје фотеље.

Послије завршене конкурсне процедуре за избор директора десет газдинстава и Центра за сјеменску производњу, позиције су попуњене у девет организационих јединица "Шума".

Тако ће на челу шумских газдинстава "Јахорина" Пале и "Врбања" из Котор Вароша бити постављени досадашњи директори Ранко Ћеранић и Далиборка Керезовић-Дамјановић.

Иста ситуација је и у ШГ "Височник" из Хан Пијеска, "Лисина" из Мркоњић Града те "Мајевица" Лопаре гдје ће тамо гдје су стали наставити Јанко Голијан, Радомир Попадић и Зоран Дондић.

На челу Шумског газдинства "Бирач" из Власенице остаће Миомир Куртума, који је у јулу постављен за в.д. директора, док ће Неђо Галић и даље бити на челу ШГ "Оштрељ-Дринић" из Дринића.

- На чело газдинства "Бањалука" биће именован Велибор Станић, док директор Центра за сјеменско расадничку производњу остаје Никола Милићевић - казао је Марић.

Станић ће замијенити Драгана Новаковића.

Из "Шума РС" поручили су да, иако је конкурс крајем јула расписан и за избор директора газдинстава "Зеленгора" из Калиновика и "Милићи" из Милића, нови директори данас неће бити именовани.

Директор "Зеленгоре" Слободан Шкобић смијењен је у јулу због лоших резултата, а на његово мјесто тада је постављен Ђорђе Сладоје. На челу ШГ "Милићи" је в.д. директора Игор Голић и он се једини пријавио за ову функцију.

Услове за директора "Зеленгоре" испунило је пет кандидата. Осим Сладоје, за директорску фотељу боре се и Тихомир Токић, Зоран Шупет, Војо Бозало и Бојан Тошић.

За директорска мјеста у десет шумских газдинстава и Центру за сјеменско расадничку производњу борила су се укупно 23 кандидата, а неки од њих аплицирали су истовремено за челну позицију у по три газдинства.

Пословање

"Шуме РС" су у првом полугодишту ове године оствариле добит од 2,68 милиона марака, а од 26 шумских газдинстава осам је било у минусу. Поред раста профита, "Шуме" су пребациле и план сјече за шест одсто, а производње за три процента. Предузеће је прошлу годину завршило са добити од 9,96 милиона марака, а четири шумска газдинства пословала су са губицима већим од прихода.

Нове директоре добиће газдинства

"Бањалука" из Бањалуке

"Оштрељ-Дринић" из Дринића

"Врбања" из Котор Вароша

"Мајевица" из Лопара

"Лисина" из Мркоњић Града

"Бирач" из Власенице

"Јахорина" са Пала

"Височник" из Хан Пијеска

+Центар за сјеменско расадничку производњу из Добоја

Избор директора још чекају

"Зеленгора" из Калиновика

"Милићи" из Милића

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана