Одметнута четворка СДА враћа се у Клуб

Срна
Одметнута четворка СДА враћа се у Клуб

Сарајево - Потпредсједник СДА Сафет Софтић изјавио је да је завршен унутарстраначки разговор са Сенадом Шепићем, Садиком Ахметовићем, Салком Соколовиће и Шемсудином Мехмедовићем, изражавајући увјерење да ће се ови посланици Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ вратити у Клуб СДА.

"Све оно што се тиче разговора са овом четворицом посланика СДА ми смо привели крају. Предсједништво странке је усвојило заједнички усаглашен став, чиме смо дошли у позицију да ове посланике можемо вратити у Клуб СДА у Представничком дом Парламентарне скупштине БиХ", изјавио је Софтић данас новинарима.

Он сматра да ће странка из ове цјелокупне ситуције изаћи јача, напомињући да је током сједнице Предсједништва СДА било и тонова у правцу искључивања Шепића из странке од појединих чланова.

"То на крају сједнице Предсједништва СДА није прихваћено, већ је напротив, прихваћен закључак да Шепићу буду скинуте санкције које су му увели из Општинског одбора СДА Цазин", рекао је Софтић.

"Одметнута четворка" је средином децембра, изражавајући незадовољство стањем у странци, а посебно лидером СДА Бакиром Изетбеговићем, запријетила да ће напустити Клуб СДА у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана