Новитовић: Уна и Сана заплавиле стамбене објекте, све службе на терену

Срна
Новитовић: Уна и Сана заплавиле стамбене објекте, све службе на терену

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Ријеке Уна и Сана су у својим сливовима заплавиле одређен број стамбених објеката након што је током ноћи дошло до пораста водостаја, изјавио је Срни вршилац дужности директора Управе цивилне заштите Републике Српске Милан Новитовић и додао да су све службе на терену.

Новитовић је истакао да је у Новом Граду проглашено стање елементарне непогоде, а у току ноћи је од поплава и великог дотока воде сачувано језгро града, док у нижим дијеловима има поплављених објеката.

Када је ријеч о Костајници, Новитовић је рекао да су све екипе на терену, тренутно је десетак објеката угрожено и покушавају препумпавањем воде и враћањем у ријечно корито да спасу и те објекте.

"Све службе цивилне заштите, ватрогасно-спасилачких јединица, јавних предузећа су на терену. Сви штабови локалних заједница су у сталном засједању, начелници и припадници Републичке управе цивилне заштите су на терену", рекао је Новитовић.

Новитовић је нагласио да се прати ситуација и у Санском Мосту, Кључу, Крупи и Бихаћу, као и да константно размјењују информације и са предузећем "Воде Републике Српске" у вези са дотоком воде.

"Управљамо ситуацијом и држимо је под контролом. На ову количину падавина и на ово стање посљедице су минималне", рекао је Новитовић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана