Novitović: Una i Sana zaplavile stambene objekte, sve službe na terenu

Srna
Novitović: Una i Sana zaplavile stambene objekte, sve službe na terenu

ISTOČNO SARAJEVO- Rijeke Una i Sana su u svojim slivovima zaplavile određen broj stambenih objekata nakon što je tokom noći došlo do porasta vodostaja, izjavio je Srni vršilac dužnosti direktora Uprave civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović i dodao da su sve službe na terenu.

Novitović je istakao da je u Novom Gradu proglašeno stanje elementarne nepogode, a u toku noći je od poplava i velikog dotoka vode sačuvano jezgro grada, dok u nižim dijelovima ima poplavljenih objekata.

Kada je riječ o Kostajnici, Novitović je rekao da su sve ekipe na terenu, trenutno je desetak objekata ugroženo i pokušavaju prepumpavanjem vode i vraćanjem u riječno korito da spasu i te objekte.

"Sve službe civilne zaštite, vatrogasno-spasilačkih jedinica, javnih preduzeća su na terenu. Svi štabovi lokalnih zajednica su u stalnom zasjedanju, načelnici i pripadnici Republičke uprave civilne zaštite su na terenu", rekao je Novitović.

Novitović je naglasio da se prati situacija i u Sanskom Mostu, Ključu, Krupi i Bihaću, kao i da konstantno razmjenjuju informacije i sa preduzećem "Vode Republike Srpske" u vezi sa dotokom vode.

"Upravljamo situacijom i držimo je pod kontrolom. Na ovu količinu padavina i na ovo stanje posljedice su minimalne", rekao je Novitović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana