Нобило: И тужиоцима је неугодно

ГС
Нобило: И тужиоцима је неугодно

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Адвокат Анто Нобило рекао је, након рочишта предсједнику Републике Српске Милораду Додику и в.д. директора Службеног гласника Српске Милошу Лукићу, каже да свему ономе што се видјело у судници нема мјеста и да је чак и тужиоцима неугодно.

-У својим списима немају ништа. Сада смо на крају доказног поступка оптужбе. Нисмо чули ни видјели ништа, тако ће бити и сљедећи пут. Прочитаћемо неке документе који неће потврдити да се овдје ради о кривичном дјелу. То само потврђује оно што од почетка говоримо, а то је да је овдје ријеч искључиво о политици. Кроз кривични поступак се покушавају ријешити политички проблеми у функционисању у БиХ. То се ради у парламенту, а не на фингираном политичком процесу - рекао је Нобило, преноси АТВ.

Он се нада да ће Суд дозволити да одбрана изнесе свој доказе које има.

-Угурали су политику у кривични поступак, па хајде да видимо шта се ту ради. Да видим каква су овлашћења високог представника, да ли је он икада добио овлашћења законодавца. Ми тврдимо да није и да можемо то доказати. Да ли је изабран на законом прописан начин, у складу са Дејтонским споразумом, такође ћемо доказати да није. Натјераће нас да докажемо да систем који сада политички функционише у БиХ који је најлакше описати као дуални систем. Имате владе, предсједника, а са друге стране имате систем ОХР-а, високог представника итд - каже Нобило.

Он истиче да је одбрана присиљена да све то докаже, ако суд прихвати доказе. Уколико не прихвати, долази до критичног момента када ће се одлучивати о доказима одбране, а након тога ће се лако предвидјети финале поступка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана