Некадашњи чланови бањалучког ДНС-а приступили СНСД-у

Александар Стојановић
Некадашњи чланови бањалучког ДНС-а приступили СНСД-у

БАЊАЛУКА – Некадашњи чланови Градског одбора ДНС-а Бањалука приступили су СНСД-у.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да су у СНСД прешли бивши предсједник Градског одбора ДНС-а Боривој Обрадовић те Бојан Пећанац, као и велики број активиста ове странке.

Иначе, Обрадовић и Пећанац су одборници у Скупштини града Бањалука, па ће СНСД сада имати 11 одборника.

- Данас смо урадили важан посао. Дјелимо исте циљеве, то је стабилна и јака Република Српска. То је јака Бањалука, која ће да се развија и гради – нагласио је Додик.

Додик је рекао да због његове болести то нису могли да учине раније, па су то данас урадили.

- Ради се о људима који су добродошли у СНСД, који ће радити на нашој стурктури у овој организацији", рекао је Додик.

Нагласио је да постоји значајан број људи који су заинтересовани да се прикључе СНСД-у.

- СНСД има намјеру да у наредних мјесец, мјесец и по дана одржи састанке у Градској организацији, да се изабере ново руководство Градске организације и да на тај начин кренемо у наше политичко организовање, политичко дјеловање у самој Бањалуци . рекао је Додик.

Он је истакао да је циљ СНСД-а да и у овим околностима, Бањалука треба да добије све оно што јој припада са становишта интервенције и подршке републичких институција.

- Бањалука не смије да пропусти прилику и шансу и мора да ојача. Само економски и политички јака Бањалука може да носи политичку утакмицу на нивоу БиХ о нашем статусу и ономе што је за нас важно - истакао је лидер СНСД-а.

Он је навео да данас у просторијама СНСД-а нису били сви људи из ДНС-а који су постали чланови СНСД-а, јер због пандемије нису могли сви да дођу.

-  У ДНС-у смо били један тим и прошли смо многе турбуленције. Сјели смо и донијели одлуку да изаберемо СНСД јер сматрамо да је то највећа странка у РС - рекао је Обрадовић и истакао да је СНСД странка која може да поведе РС у овим тешким временим.

- То је странка која окупља, која може да поведе Српску и избави је из лоших времена. Залажемо се за укрупњавање политичке сцене, нарочито око националних интереса. Овим приступањем смо добили и ми и СНСД. Странка је добила младе људе, а ми велику партију гдје ћемо остварити своје циљеве – нагласио jе Обрадовић.

Предсједник скупштине града Бањалука Младен Илић је рекао да му је изузетно задовољство што су овако квалитетни кадрови приступили СНСД-у.

- И наш клуб сада је јачи за два одборника у градској скупштини и вјерујем да ће се тај број и даље повећавати у наредном периоду – истакао је Илић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана