Не одустају да Федералну полицију пошаљу на границу са Србијом

Срна
Не одустају да Федералну полицију пошаљу на границу са Србијом
Не одустају да Федералну полицију пошаљу на границу са Србијом

Бањалука - Савјет министара у техничком мандату заказао је за уторак, 12. новембар, сједницу на чијем је дневном реду питање миграција којим се жели наметнути споразум, који је донио министар безбједности Драган Мектић, а предвиђа да на источну границу буде упућена Федерална полиција као испомоћ Граничној полицији, сазнаје Алтернативна телевизија.

Овај приједлог, у чијем је потпису као предлагач наведено Министарство безбједности, налази се под тачком 26.

Материјали који се односе на стање у области миграција у БиХ обухватају Информацију са свеобухватним Планом мјера и активности ради рјешавања проблема повећаног прилива миграната, Информацију о стању у области миграција у вези с повећаним приливом миграната за период април, мај, јуни, јули и август 2019. године и Приједлог споразума о пружању помоћи и оперативној сарадњи у надзору границе.

Овим споразумом је циљ да се на источну границу са Србијом пусти Федерална полиција да би вршила контролу источне границе са Граничном полицијом у Републици Српској, наводи АТВ.

На тај начин би се, додаје АТВ, омогућило Федералној полицији да на територији Републике Српске може радити све што је у надлежности Полиције Републике Српске.

АТВ подсјећа да је директор Граничне полиције Зоран Галић недавно одолио таквом притиску.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана