Ne odustaju da Federalnu policiju pošalju na granicu sa Srbijom

Srna
Ne odustaju da Federalnu policiju pošalju na granicu sa Srbijom
Ne odustaju da Federalnu policiju pošalju na granicu sa Srbijom

Banjaluka - Savjet ministara u tehničkom mandatu zakazao je za utorak, 12. novembar, sjednicu na čijem je dnevnom redu pitanje migracija kojim se želi nametnuti sporazum, koji je donio ministar bezbjednosti Dragan Mektić, a predviđa da na istočnu granicu bude upućena Federalna policija kao ispomoć Graničnoj policiji, saznaje Alternativna televizija.

Ovaj prijedlog, u čijem je potpisu kao predlagač navedeno Ministarstvo bezbjednosti, nalazi se pod tačkom 26.

Materijali koji se odnose na stanje u oblasti migracija u BiH obuhvataju Informaciju sa sveobuhvatnim Planom mjera i aktivnosti radi rješavanja problema povećanog priliva migranata, Informaciju o stanju u oblasti migracija u vezi s povećanim prilivom migranata za period april, maj, juni, juli i avgust 2019. godine i Prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice.

Ovim sporazumom je cilj da se na istočnu granicu sa Srbijom pusti Federalna policija da bi vršila kontrolu istočne granice sa Graničnom policijom u Republici Srpskoj, navodi ATV.

Na taj način bi se, dodaje ATV, omogućilo Federalnoj policiji da na teritoriji Republike Srpske može raditi sve što je u nadležnosti Policije Republike Srpske.

ATV podsjeća da je direktor Granične policije Zoran Galić nedavno odolio takvom pritisku.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana