Ne odustaju da Federalnu policiju pošalju na granicu sa Srbijom

Srna
Ne odustaju da Federalnu policiju pošalju na granicu sa Srbijom

Banjaluka - Savjet ministara u tehničkom mandatu zakazao je za utorak, 12. novembar, sjednicu na čijem je dnevnom redu pitanje migracija kojim se želi nametnuti sporazum, koji je donio ministar bezbjednosti Dragan Mektić, a predviđa da na istočnu granicu bude upućena Federalna policija kao ispomoć Graničnoj policiji, saznaje Alternativna televizija.

Ovaj prijedlog, u čijem je potpisu kao predlagač navedeno Ministarstvo bezbjednosti, nalazi se pod tačkom 26.

Materijali koji se odnose na stanje u oblasti migracija u BiH obuhvataju Informaciju sa sveobuhvatnim Planom mjera i aktivnosti radi rješavanja problema povećanog priliva migranata, Informaciju o stanju u oblasti migracija u vezi s povećanim prilivom migranata za period april, maj, juni, juli i avgust 2019. godine i Prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice.

Ovim sporazumom je cilj da se na istočnu granicu sa Srbijom pusti Federalna policija da bi vršila kontrolu istočne granice sa Graničnom policijom u Republici Srpskoj, navodi ATV.

Na taj način bi se, dodaje ATV, omogućilo Federalnoj policiji da na teritoriji Republike Srpske može raditi sve što je u nadležnosti Policije Republike Srpske.

ATV podsjeća da je direktor Granične policije Zoran Galić nedavno odolio takvom pritisku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana