Настављају се спасилачке операције у Измиру, расте број жртава

Срна
Настављају се спасилачке операције у Измиру, расте број жртава

АНКАРА - Спасиоци у Измиру претражују рушевине у нади да ће наћи преживјеле након што је снажан земљотрес погодио турску егејску обалу и подручје сјеверно од грчког острва Самос.

Према посљедњим подацима, погинуло је 27 људи, од тога 25 у приобалном подручју на западу Турске, док је двоје тинејџера, младић и дјевојка, погинуло на грчком острву Самос. Они су настрадали када се на њих срушио зид.

Најмање 20 зграда у Измиру је уништено, саопштиле су власти, додајући да је регион погодило више стотина накнадних потреса док трају спасилачке операције.

У Турској је повријеђено најмање 804 људи, саопштила је државна агенција за катастрофе. Подручје је погодило око 470 додатних удара.

Званичници Турске и Грчке разговарали су касно синоћ телефоном и размијенили поруке солидарности.

“Управо сам позвао предсједника Реџепа Тајипа Ердогана да изразим саучешће због трагичног губитка живота у земљотресу који је погодио наше двије земље. Без обзира на наше разлике, ово су времена када наш народ треба да стоји заједно”, објавио је грчки премијер Кирјакос Мицсотакис.

Ердоган је одговорио у сличном тону.

“Изражавам саучешће цијелој Грчкој у своје и у име турског народа. И Турска је увијек спремна да помогне Грчкој да зацијели ране. То што двоје комшија показује солидарност у тешким временима вредније је од многих ствари у животу”, написао је Ердоган на “Твитеру”
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана